sunnuntaina, lokakuuta 27

Ei ehken menny niinkö Strömsossa...

Torstain hakutreeneihin ei varsinaisesti kuulu kyseinen otsikko ne menivät sen verran loistavasti Volsissa tähtitorninmäellä että ei voi kuin hykerellä.
Maalimiehiä oli 2 alueella.Lähdettiin tekemään aluetta ja tultiin tuulen alapuolta alueella.Rieke teki työtään nousi kallioharjanteelle jonka kautta sai hajun välissämme olleesta maalimiehestä.Tarkensi ison kuusen juurelle ja ilmaisi pitkällä haukulla kohteen.Tiinahan se siellä kuusen juuressa.
Jatkettiin matkaa itään päin alueella vastatuuleen,sopivasti tyhjää tarkistaen.Saavuttiin alueella olevan jyrkänteen laitamille ja kuljettiin sitä pitkin alueen itäpäähän.Jostain koira sai hajun mm:tä ja lähti tarkentamaan ison kuusen juuren jyrkänteen laidalle sinne puoliväliin.Tanja oli pressuun kietoutuneena Rieke oli hetken kuulemma ihmetellyt viritlmää ja ryhtynyt sitten ilmaisemaan mm. Hyvä haukkusarja kuului ja kehut ja palkkaus.
Otettiin toinen kierros muiden jälkeen Riekelle.Eka mm oli alueen itälaidalla alussa ison kiven juuressa,teki hyvin ja antoi erinomaisen haukkusarjan.Toinen maalimies löytyi vähän matkan päästä kuusen juuresta.Olin antanut koiralle etenemiskehoituksen matkan jatkumiseksi kun se ryhtyi ilmaisemaan makuulla olevaa maalimiestä.Onni onnessa ettei Rieke lähtenyt jatkamaan matkaansa sillä se ois ollu maalimiehen jättö.Kyllä molen kiitollinen että vaikka onkin nöyrä koira niin siltä löytyy kanttia tehdä niitä omia päätöksiä ja tällä kertaa sen tekemässä ratkaisu pelasti paljolta työltä tulevaisuudessa.Melkein ryssitty suoritus ohjaajan toimesta.Huh huh,onni onnessa etten koskaan käskytä koiraa metsässä terävästi vaan ihan huolimattomasti tyylillä "tuu sitten kun ehdit,menen tänne päin" ja näin se meni nytkin.Ei voi olla kuin tyytyväinen torstain hakuiluihin.

Tänään sitten oli rauniotreenit ja ihan aikataulussakin oltiin vaikka kelloja siirrettiin viime yönä talviseen aikaan.
Aamun aluksi tippui puhelin rintataskusta soralle ja tietty myöhemmin jännitteestä lasi halkes.Pitäs kattoa mitä maksaa huolto,takuu taitaa olla vielä voimassa mutta ei taida sisältää lasia...

Niin ne treenit.
Aiheena "talot" ja kolmiodraama vaate-ruoka-maalimies edelleen.Tultiin raunioille telinekentän kautta,Rieke istui ja odotti nätisti kun kävin Tiinan kättelemässä.Suurena haasteena toki laatikkoesteen tykönä odottelu.Rieke tekee mielellään laatikkoesteen kun siihen lupa annetaan.Hienosti seurasi kymmenen metriä irti ja annettiin lupa lähtä etsimään.Ekana koira bongasi hajun joka kulkeutui ensimmäiseen "taloon",tarkisti alueen.Tuli pois ja ryhtyi pohtimaan kahta lähekkäin olevaa hajua.Valitsi ensimmäiseksi sen toisen "talon" sisällä olevan hajun ja ryhtyi työstämään.Maalimies löytyi keskimmäisestä lokerosta pressun takaa,ilmaisi hienosti pitkällä haukkusarjalla.Seuraavaksi tuli pähkinä kuinka mennä mm tykö palkkautumaan,siitähän meinasi tulla paine suuri.Lopulta pienellä ohjausavustuksella reittikin löytyi kun pressua vähän siirrettiin pois edestä.
Toinen maalimies nostettiin I ja II "talon" välistä.Työsti hienosti,kiersi roskista pitkään.Lopulta löytyi rako roskiksesta josta tuli voimakas mm haju,loistava ilmaisu tähänkin.Kansi auki ja palkkaus.
Se kolmas sitten tuottikin sen "ei menny niinkö Strömsossa".Käärmekasalta löytyi kolmas pysty ojarummussa mutta ilmaisu jäi todella kauas mm olinpaikasta.Kokeessa ei ois voinu sanoa missä se on sen verran kauas jäi.Lopulta Rieke sitten tarkensi oikean puoleiseen pystyrumpuun ja sai eka suullisen kehun mm ja lopuksi ruokapalkan.
Tästä sitten hölmönä aatteltiin jotta otetaan sille toinen kierros,nyt kun pohtii myöhemmin niin ois pitäny jättää tähän.No jotain oppii tai sitten ei.
Toisella kierroksella piilot oli avopiiloja ja suora palkka.Eka näistä oli II "talon" alla keskivaiheilla.Teki ja työsti mutta välillä haahuili,lopulta löytyi mm ja sai suoran palkan.Oli vähän kyllä koira että ketä kiinnostaa...
Toinen maalimies löytyi ojarumpupyramidista alimmasta vasemman puoleisesta rummusta.Meni aika lostavasti tämä vika,onneksi...

Muistin peräti ottaa Tiinalle ne K-9 Julius valjaat jotka muutaman käyttökerran jälkeen jäi Tuukalta joudoksi.
Yhdistyksen sivuilla kun huutelevat tekevänsä tilauksen ja siitä tuli mieleen Tiinan mainitessa että yhdet kokoa 1 ois joutona.Tänään kokeiltiin niitä Pipsalle ja hyvin kelposet oli riseenille päälle.Osien hinnat katoin ilmoituksesta,parit eurot pois,paketti kasaan ja pai pai.Mitäpä niillä tekemään,sama myydä pois.Tuskin niihin sopivaa koiraa enää tähän talouteen tulee.Kun eiköhän nuo ole narttuja tästä eteenkin päin,tuommoisia sopivan kokoisia kokoa 0 valjaisiin.
Tämän viikon muut puuhastelut liittyy aluemerkkeihin,hain etolasta merkkausnauhaa ja teollisuuspuolelta alakerrasta kulkuneuvojen merkkaamiseen tarkoitettua heijastinta.40 kappaletta pujota-leikkaa ja liimaa teemalla tehty oman ryhmän treeneihin merkkejä tarvittaessa.Ensi torstaina nähään kuin ne toimii kun on hakutreenit...
Jotta semmonen viikko.Huomenna ois palattava työn ääreen,saa nähdä kuinka lähtee sujumaan noin niinkö tän puolen vuoden jälkeen.Työn kuva muuttuu totaalisesti,toistaiseksi en palaa tekemään samaa kuin ennen sairastuttua.Syystä että on tuo vastustuskyky heikentynyt hoitojen myötä.Nähtäväksi jää mitkä on tunnelmat loppuviikosta,naurattaako enää kuinka paljon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti